Wedstrijdinformatie

Hieronder vind je alle wedstrijdinformatie over de Decathlon Pupillen Indoor 2023

Afhalen startnummers
Op de pagina tijdschema vind je het definitieve tijdschema en een lijst met de groepsindeling. Kijk voorafgaand aan de wedstrijd goed op deze lijst in welke groep jij zit. Bij binnenkomst in het Omnisportcentrum kun je naar het Sportcafé lopen. In het Sportcafé is een deur/trap naar beneden richting de kleedkamers. Vanaf hier mogen de ouders/verzorgers niet meer mee. Medewerkers van de organisatie zorgen ervoor dat de atleten naar hun groepsbegeleider worden gebracht. Het is dan wel belangrijk dat de atleet weet in welke groep hij/zij zit. De groepsbegeleider heeft een enveloppe met alle startnummers. Hij/zij zorgt er de rest van de dag voor dat de atleten op tijd bij hun onderdelen zijn, dat ze een gezamenlijke warming-up doen en tijd krijgen om te eten/drinken etc. Na afloop van de wedstrijd worden de atleten weer naar het sportcafé gebracht en overgedragen aan hun ouders/verzorgers.

De groepsbegeleiders starten een half uur voor het eerste onderdeel van de groep de gezamenlijke warming-up. Zorg ervoor dat je ruim 30 minuten voor tijd aanwezig bent.

Het startnummer mag niet omgevouwen worden, op straffe van uitsluiting of diskwalificatie. Dit geldt ook voor deels onleesbare startnummers. Het gebruik van een elastische band is niet toegestaan.

Tijdschema
De wedstrijd zal starten om 10.00 uur en de prijsuitreiking zal plaatsvinden rond 17:30 uur. Het Omnisportcentrum zal open zijn vanaf 08.30 uur.

Het tijdschema wordt opgesteld aan de hand van het aantal ingeschreven pupillen. Het tijdschema is straks te vinden op de pagina “tijdschema”.

Wedstrijdterrein
De wedstrijd zal zich afspelen in de wedstrijdhal en de topsporthal van het Omnisportcentrum.
Op het wedstrijdterrein zullen wij de volgende situaties creëren:
1 sprintbaan met 6 lanen
1 rondbaan met 4 lanen
2 verspring situaties
4 kogelsectoren

In de topsporthal zullen we de volgende situaties creëren:
4 hoogspringmatten

Dit betekent dat er veel atleten tegelijk actief zijn voor hun wedstrijden. Daarnaast zijn er heel veel juryleden op het wedstrijdterrein aanwezig om alles in goede banen te leiden. Om overzicht en structuur te kunnen behouden op het wedstrijdterrein laten wij geen andere mensen toe tot het
wedstrijdterrein. De ouders/verzorgers kunnen de pupillen begeleiden tot de centrale deur in het sportcafé die leidt naar de kleedkamers. Vanaf hier dalen ze alleen de trap af en worden ze opgevangen. Ouders, verzorgers, trainers, coaches en alle andere toeschouwers kunnen vervolgens plaatsnemen op de tribune en vanaf daar de prestaties van de pupillen aanschouwen.

De pupillen zullen in de kleedruimten, het warming-up gedeelte en op het wedstrijdterrein worden begeleid door groepsbegeleiders vanuit de organisatie. Deze groepsbegeleiders brengen de groep pupillen de gehele dag van het ene naar het andere onderdeel, zorgen voor ontspanning tussen de onderdelen door, doen samen met de atleten een goede warming-up etc.

Aan het einde van de wedstrijd worden de pupillen door hun begeleider naar het sportcafe gebracht en hier kunnen de pupillen dan weer door hun ouders/verzorgers worden opgehaald. Over de tijden van het ophalen van de pupillen zullen wij iedereen tijdig informeren en de begeleider zal bij een pupil blijven totdat deze door een ouder/verzorger is opgehaald. Wij verzoeken alle ouders/verzorgers bij het ophalen van de pupillen goed te controleren of zij alle kleding, attributen etc. weer hebben meegenomen vanuit de kleedruimten en het wedstrijdterrein.

Spikespunten
Spikespunten en ander schoeisel met ongelijk zool, zoals voetbalschoenen, zijn NIET toegestaan.

Kleedgelegenheid
Er zijn voldoende kleedkamers in het Omnisportcentrum. In deze ruimten zijn ook voldoende toiletten aanwezig en de groepsbegeleiders zullen tussen de onderdelen door regelmatig naar de kleedkamers gaan om daar met de kinderen iets te eten en drinken (moet door de pupillen wel zelf worden meegenomen) en naar het toilet te gaan.

Ouders, verzorgers, trainers, coaches en andere toeschouwers hebben geen toegang tot de kleedkamers.

Bezoekers
Ouders, verzorgers, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s en alle andere belangstellenden zijn van harte welkom om een bezoek te brengen aan de Decathlon Nationale Pupillen Indoor in het Omnisportcentrum in Apeldoorn.

De toegangsprijzen voor deze editie zijn hetzelfde als vorig jaar:

5,00 euro per persoon. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.

Er kan zowel met pin als contant betaald worden.

Iedere betalende bezoeker ontvangt een polsbandje en deze dient altijd zichtbaar om de pols gedragen te worden. Dit polsbandje geeft toegang tot de tribunes en het sportcafé van het Omnisportcentrum.

Trainers en coaches
Trainers en coaches zijn uiteraard ook van harte welkom bij de Decathlon Nationale Pupillen Indoor in het  Omnisportcentrum in Apeldoorn.

De toegangsprijs voor trainers en coaches bedraagt ook 5,00 euro per persoon en ook zij krijgen ook alleen toegang tot de tribunes en het sportcafé van het Omnisportcentrum. I.v.m. de beperkte ruimte op het wedstrijdterrein is het voor trainers en coaches niet mogelijk hun atleten daar te begeleiden/coachen. De pupillen worden door begeleiders van de organisatie de gehele dag begeleid.

Fotografen
Er zullen op verzoek van de organisatie enkele fotografen/cameramensen rondlopen en hun foto’s, video’s en filmpjes achteraf publiceren. Mocht je bezwaar hebben dat uw kind op de foto/video wordt gezet, geef dan op voorhand de naam en het startnummer van uw kind door aan de organisatie.