Update 2 voor 2020 – Finales bij kogelstoten & verspringen

Vanaf dit jaar wijzigen we het aantal pogingen voor de finale voor kogelstoten en verspringen. Elke atleet krijgt maximaal 3 pogingen tijdens de kwalificatieronde. De beste 12 atleten plaatsen zich voor de finale, waar alle 12 atleten 3 pogingen krijgen. Voorgaande jaren kregen de 8 beste atleten vervolgens nog eens 3 pogingen, dat komt dit jaar te vervallen.

Atleten bleken zich amper te verbeteren in de 3 extra pogingen. De tijd die daarmee vrijkomt biedt ons de mogelijkheid om meer atleten toe te laten tot de kwalificatierondes van verschillende onderdelen. Vorig jaar hebben we een flink aantal atleten moeten afwijzen, door op deze manier extra startplaatsen te creeeren hopen we minder atleten te hoeven teleurstellen.

Zo hebben we in totaal 96 extra startplaatsen voor het hoogspringen en 40 extra startplaatsen voor verspringen gecreëerd.